Rannalla - Saima Harmaja

Ihanat vaaleat pilvet
liukuvat taivaalla.
Hiljaa ja lumoavasti
laulaa ulappa.

Aaltojen hyväilyistä
hiekka on väsynyt.
Tulisit aivan hiljaa,
tulisit juuri nyt.

Rannalla - Saima Harmaja

sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Osa 21Nuoret lukivat illalla läksyjään isänsä työhuoneessa takan lämmössä.
Janus oli koko ajan valmiina vastaamaan nuorten kysymyksiin omien töidensä ohessa. Eläkkeelle jäämisensä jälkeen hän kirjoitteli vieläkin kirjoja, mutta pääsääntöisesti enää lapsille. Hän oli vihdoin saanut alkaa tehdä sitä, mitä oli jo vuosia sitten halunnut.
-Isä, miks me asutaan Cordeliansaarella?
Janus oli hetken ajatuksissaan ennen vastaamista. Hän ei voinut ihan kaikkia syitä kertoa lapsilleen asiasta koskaan. Sen he olivat jo aikoja sitten päättäneet Amandan kanssa yhdessä. Lasten ei tarvitsisi tietää niistä vaikeuksista, joita heillä oli omassa suhteessaan ollut menneisyydessä.
-Tämä on oikein hyvä paikka asua.
-Mutta kun täällä ei asu ketään muuta, niin tää on vähän tylsää.
-Mun mielestä on ihan kiva ettei täällä asu ketään muuta,
Aino sanoi napakasti. Nuoret tuntuivat olevan tietyllä tapaa napit vastakkain koko ajan nykyään ja Janus epäili, että taustalla oli taannoinen erimielisyys seurusteluasioista.
-Täältä pääsee aina mantereen puolelle jos elämä käy tylsäksi ja yksinäiseksi.
-Ei pääse jos sää on huono.
-Arttu vaan haluais asua Miran lähellä.
Poika saikin juuri sillä hetkellä viestin mainitulta tyttösimiltä.
-Mitä sitten jos haluunkin?
-Ei siinä ole mitään väärää Arttu. Te olette kuitenkin vielä nuoria ja on ehkä ihan hyväkin, että ette ole koko ajan toistenne kyljissä kiinni.
-Ai miten niin?
-Kyllästyminen tapahtuu tosi nopeasti Arttu. Mira saattaisi alkaa katselemaan muita poikia jos hänen täytyisi koko ajan sietää sinua vierellään. Sen vuoksi on ihan hyväkin pitää välillä vähän etäisyyttä.
Arttu hieman hätkähti isänsä havaintoa ja tyytyväisenä Janus pisti merkille, että poika alkoi pohtia asiaa.**********

Pyry Eririkas tuli päivänä eräänä lautan mukana käymään. Pojan vanhemmat olivat kuolleet jo aikoja sitten ja tämä asui isoveljensä kanssa. Tämä kyseinen poika oli se, joka sai Ainon sydämen hieman hypähtelemään normaalista tahdista poiketen. Pyry oli vakaa ja älykäs ja Aino arvosti molempia piirteitä. Pyryn katseessa oli tällä kertaa jotain, jota Aino ei oikein osannut tulkita, ja pieni, villi toivo alkoi elää.
-Sä missasit ranskan tunnin eilen. Mä tein muistiinpanoja ja ajattelin, että saattaisit haluta ne.
-Olipa kivasti ajateltu. Joo, haluan ihan mielelläni kiitos.
-Nuoret, tulkaapas ottamaan hampurilaisia!
-No nyt isä saarsi Pyryn tonne eteiseen. Mitä se oikein duunaa,
Aino sähähti kiukkuisesti veljelleen.
-Se on aina tollanen. Heti kun potentiaalinen seurusteluoletettu tulee paikalle, niin isä haluaa vähän "jutella" sen kanssa.
-Mikä seurusteluoletettu? Mitä sä horiset? Oo hiljaa, se tulee.
-Sun isäs on tosi mukava. Kyseli vähän meidän koulujutuista ja miten siellä on mennyt.
Pyry oli niin järjettömän komea, että älykäs ja tasainen Aino tunsi suistuvansa hieman pois tasapainosta katsellessaan tätä. Ja poika puhui vain hänelle!
-Mä jätän sulle ne ranskan muistiinpanot. Saat katsoa niitä ihan rauhassa.
-Kiitos.
Aino oli hieman pettynyt. Hän oli toivonut, että Pyry jäisi pidemmäksi aikaa hengailemaan.
-Ja tuota.. Mentäisiinkö joku päivä yhdessä syömään,
poika äkkiä kysyi ja sydän Ainon rinnassa teki pari tiukkaa volttia.
-Mennään toki. Kiitos muistiinpanoista,
Aino sanoi ja suikkasi itsevarmasti suukon Pyryn poskelle. Poika ei ainakaan vetäytynyt pois ja Aino oli näkevinään, että tämän silmiin oli ilmestynyt jotakin pehmeää ja... punastuiko Pyry?

**********


Extrakuvat

Pyry Eririkkaan muodonmuutos. Tässä alkuperäisenä.
Tässä muutettu kulmakarvat ja lisätty cc-iho. En siis muuttele näiden NPC-simien ulkonäköä muilta osin kuin lisäilemällä ihoja ja meikkejä. Tässäkin Pyryn ulkonäkö pysyy aika lailla samana kuin aiemmin. Iho avaa silmiä ihan pikkuisen. Tämä kyseinen iho on Remussirionin ja ladattu TSR:stä. En muista mikä niistä ihoista, kun häneltäkin niitä on ihan muutama. Käyttäisin mieluummin Overlay-versiota, mutta ne eivät yleensä vaan ole ihan kauhean kivan näköisiä. Voi olla, että siirryn niihin joka tapauksessa jossain välissä. Näin simien iho pysyy mahdollisimman autenttisen värisenä.**********Arttu haikailee Miran perään ja saaresta pois. Aino taas tuntuu olevan tyytyväinen asioihin ja näyttääpä siltä, että romanssia olisi tulossa neidinkin suuntaan.
3 kommenttia:

 1. Janus on hyvinkin oikeassa tuossa kyllästymisasiassa ja on hyvä juttu, että Arttu edes pohtii aihetta. Luulenpa silti, että mikäli juttu Miran kanssa on meneillään vielä pojan aikuistuessa, niin hän ottaa jalat alleen ja muuttaa tytön luokse kaupunkiin jotakuinkin heti kun pystyy.

  Saa nähdä, että mitä tästä Ainon ja Pyryn mahdollisesta romanssista koituu. Ainakin näin lyhyellä mietinnällä vaikuttaa, että heistä voisi tulla ihan suloinen pari, mutta se jää nähtävästi. Emmehän me lukijat vielä tiedä Pyrystä juuri mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janus on melkoisen viisas mies ja Artustakin on kasvamassa kohtalaisen viisas nuorimies, sillä hän kuuntelee isäänsä ja ottaa opikseen. Sen verran voin myös paljastaa, että tässä vaiheessa mulla ei itsellä ollut vielä mitään aavistustakaan siitä, kumpi lapsista jatkaa perijänä, joten kaikenlaisia mahdollisuuksia pedattu sitä varten.

   Aino ja Pyry ovat aika suloisen oloinen pariskunta. Pyry on ihan himpun verran Ainoa vanhempi, hän oli alunperin isoveljien ystävä ja ilmestyi sitä kautta Ainon elämään ja tuttavapiiriin. Ainon itsevarmuus on heikoissa kantimissa, Pyryn taas ei. Saapa nähdä mitä tästä seuraa.

   Poista
 2. Vähän on sellainen kutina, että kaikesta huolimatta Arttu lähtee Miran perään ja pariskunta muuttaa johonkin muualle.

  Pienet aavistukset ovat myös siitä, että Ainon ja Pyryn välille voi tulla myös jotain draamaa. Aino on kuitenkin aika epävarma itsestään ja Pyry taas ei.

  VastaaPoista

Osa 1.19

Olen pahoillani etten ole ehtinyt vastailla viimeisien osien kommentteihin. Nämä loppuosat ovat tulleet niin tiukalla tahdilla, että on itse...