Rannalla - Saima Harmaja

Ihanat vaaleat pilvet
liukuvat taivaalla.
Hiljaa ja lumoavasti
laulaa ulappa.

Aaltojen hyväilyistä
hiekka on väsynyt.
Tulisit aivan hiljaa,
tulisit juuri nyt.

Rannalla - Saima Harmaja

sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Osa 18

Lapset kasvoivat väistämättä ja ennen kuin Amanda ja Janus edes ymmärsivätkään, Arttukin oli jo teini-ikäinen.
Hänen lapsuudenystävästään Mira Pizzazzista oli kasvanut kaunis, nuori naisenalku ja Arttu oli tajunnut alkavansa katsella toista "sillä silmällä".
-Mutta se fysiikan juttu, sitä mä vaan en tajua. Se ei vaan mitenkään mee mun järkeen et mitä se tarkoittaa,
Mira tuskaili.
-Mennään yläkertaan, mun koulukirja on siellä, niin mä selitän sulle,
Arttu lupasi. Amanda kuunteli vieno epäilys ajatuksissaan sananvaihtoa.
Eikä hän niin kovin väärässä ollutkaan, sillä heti kun silmä vältti, nuoret ajautuivat ihan muihin juttuihin kuin opiskeluun. Miralla oli kuitenkin paljon tiukemmat rajat kuin Hennalla oli ollut. Aarre ei ollut edes tajunnut, että kyllä vanhemmat tiesivät mitä poika puuhaili kun silmä vältti.
Kiitospäivänä koko perhe istui yhdessä aterialle.
-Mä en oikeen tiiä tykkäänkö tästä,
Aino pohti.
-Mikä siinä on pahaa,
Amanda kysyi.
-Se on lihaa.
-Sano nyt et susta on tulossa joku vegaani,
Aarre tuhahti.
-Ei vegaaniudessa ole mitään väärää,
Janus tuumi rauhallisesti.
-Itse asiassa tulevaisuudessa kasvispohjainen ruokavalio saattaa olla normi ja silloin hämmästellään, kun menneiden aikojen simit söi lihaa,
Arttu peesasi ja sai veljeltään melkoisen ilkeän katseen. Aarre oli ihan täynnä koko perhettä. Hän ei oikein tiennyt mikä häntä perheessä niin kauheasti ärsytti, mutta se vain oli niin.

( Toim.huom. Aarteella oli menossa vaihe, jolloin perhe on pahin.  Sen vuoksi poika on yhteiskuvissa toistuvasti niin nyreän näköinen. )
-Sä oot tosi nätti,
Arttu kuiskasi Miran korvaan ja tämä punastui sievästi.
-Mihinhän herra mahtaa oikein pyrkiä,
Mira kiusoitteli.
Arttu pohti hetken. Mihin hän tosiaan pyrki?
-Tuota... mitä sä tuumaisit, jos me alettais tapailla, niinku ihan vakavasti,
hän sitten kysyi varovasti Miralta.
-Siis sä tarkoitat, että me ei tapailtais ketään muita,
Mira kysyi silmät viattomasti selällään.
-Mitä sä tuumit, jos me mentäis vähän yksityisemmille vesille?
-En yhtään ymmärrä mistä sä puhut,
Mira vastasi pokkana ja molemmat alkoivat nauraa hetken päästä hillittömästi.
Yläkerrasta he löysivät tyhjää tilaa ja pelin yhteydessä he jutustelivat. He tulivat siihen lopputulemaan, että molemmat heistä halusivat tapailua toistensa kanssa yksinoikeudella, joten tästä päivästä eteenpäin he olisivat pari.

Treffit päättyivät vasta myöhään yöllä ja Arttu hipsi hiljaa kotiin, paistoi itselleen leivän ja söi sen ennen nukkumaan menoa.
-Sä tulit eilen tosi myöhään,
Aino totesi veljelleen.
-Et kerro siitä mitään,
Arttu suhahti.
-Mitä sä maksat siitä hyvästä etten kerro,
sisko kysyi ja katsoi Arttua kylmän rauhallisesti.
-Mitä sä haluat?
-Anna mä mietin sitä hetken.
-Oliko jompi kumpi teistä illalla vielä ulkona? Kuulosti ihan siltä kuin ulko-ovi olisi käynyt,
Janus kysyi. Aino katsoi veljeään viaton hymy huulillaan.
-Mä valvoin myöhään ja kävin viemässä roskat, jotka unohdin viedä päivällä,
tyttö sitten vastasi.
-Kiitos,
Arttu muotoili huulillaan äänettömästi ja Aino vastasi aivan yhtä äänettömästi:
-Maksat tästä.**********Nuoret alkavat suunnata vahvasti seurustelujen suuntaan ja Arttu on siinä paljon veljeään viattomampi. Siitä huolimatta tuntuu, tai ehkä juuri siksi, että vanhemmat ovat tarkempia nuorempien lastensa suhteen. He vetävät tiukempia rajoja.

Tässä osassa Ainostakin kasvoi teini. Se on jännä, miten jokaisessa näistä lapsesta on jotakin vanhemmistaan, mutta silti he ovat kaikki piirteiltään eri näköiset. En esimerkiksi yhtään tiedä mistä Ainon huulet tulevat. Januksella tosin on viikset, niin en osaa sanoa onko hänellä ylähuuli paksumpi kuin alahuuli. En ole tosiaan muutellut lasten piirteitä. Nuo cc-ihot muuttavat ulkonäköä heidän kohdallaan lievästi ja kunhan Amandasta aika jättää, tulen poistamaan niistä suurimman osan ja käyttämään vain paria ihoa enää. Ehkä. Jos maltan =D


4 kommenttia:

 1. Mira on todella kaunis tyttö! Ja Arttukin on oikein komea. Voi luoja ja sitten on Aino! Todella persoonallisen näköinen, mutta kuitenkin kaunis tyttö! En tiedä menikö mulla nyt ohi, mutta siis jännityksellä odotan kuka jää sukua jatkamaan! Kaikki ovat niin hyviä vaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mira tosiaan on erittäin kaunis peliin syntynyt sim. Toki itse laittelin hänelle meikit, hiukset yms, mutta muutoin ulkonäköä ei ole muutettu.
   Perijää ei ole vielä ilmoitettu tässä vaiheessa, se selviää vasta tulevissa osissa, joten et ole missannut vielä mitään =D

   Poista
 2. Artusta ja Ainosta kasvoi hyvännäköisiä teinejä! Artun ja Miran suhde on aika herttaisen oloista ja viatonta kujeilua. Vielä :D
  Alkaakohan Aarre jossain vaiheessa kapinoida kun jo nyt vaikuttaa siltä että perhe on kaikista pahin, vai onkohan tuo vain teini-ikään kuuluva vaihe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarre on potentiaalinen kapinallinen ja kaksi nuorempaa taas selvästi vetävät yhtä köyttä, vaikka hekin tuntuvat vähän nahistelevan. Arttu ja Mira ovat ihan mielettömän suloinen pari ja saapa nähdä miten heidän suhteensa etenee ;-)

   Poista

Osa 1.19

Olen pahoillani etten ole ehtinyt vastailla viimeisien osien kommentteihin. Nämä loppuosat ovat tulleet niin tiukalla tahdilla, että on itse...