Rannalla - Saima Harmaja

Ihanat vaaleat pilvet
liukuvat taivaalla.
Hiljaa ja lumoavasti
laulaa ulappa.

Aaltojen hyväilyistä
hiekka on väsynyt.
Tulisit aivan hiljaa,
tulisit juuri nyt.

Rannalla - Saima Harmaja

sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Osa 17

Aarre otti isänsä neuvosta vaarin ja vei Hennan elokuviin, ihan oikeille treffeille. 
-Sä olet tosi kaunis tänään,
hän katsoi häikäistyneenä Hennaa.
-Meinaatko sä, että en ole joka päivä?
-En tietenkään, hassu. Sä olet aina kaunis, mutta tänään... sä salpaat mun hengen.
-Senkin lirkuttelija,
Henna sanoi flirttaillen.
Sitten tytön puhelin värisi ja elokuvasta huolimatta tämä otti sen käsiinsä.
Mustasukkaisuus räjähti kuin hallitsematon voima Aarteen sisällä, mutta hän sai kuin saikin pidettyä sen aisoissa.
-Haluatko popparia?
-En mä välitä, kiitos. Herttaista kuitenkin kun kysyt.
-Mä tekisin melkein mitä tahansa sun puolesta.
Se lipsahti vähän vahingossa ja järkytys nosti Aarteen omat niskavillat pystyyn.
-Tarkoitatko sä sitä ihan tosissaan,
Henna kysyi ja riistäytyi täysin elokuvasta irti.
-Kyllä mä tarkoitan.
Mitäpä sitä enää ottamaan takaisinpäin. Aarre keräsi pari sekuntia lisää rohkeutta.
-Mä tykkään susta paljon enemmän kuin ihan vähän. Mä oon oikeestaan aika solmussa sun kanssa.
-Aarre...
Hennan silmiin tuli jotain todella pehmeää ja tyttö kurottautui koskettamaan hänen kättään. Aarre sukelsi syvälle niihin silmiin.
-Pelästyisitkö sä jos mä kertoisin, että mä rakastan sua?
Henna nielaisi.
-Ei, en mä pelästyisi. Mä... vähän niinku taidan tuntea samoin.
Suunnaton helpotus hyökyi Aarteen yli.
He sopivat olevansa pariskunta siitä eteenpäin ja elokuvan päätyttyä he jäivät pimeään saliin suutelemaan kiihkeästi.
-Aarre, mä haluaisin... nyt. Täällä.
-Täällä? Okei.
Ei hän oikeastaan olisi osannut tai pystynytkään sanomaan ei. Pieni kiinnijäämisen pelko oli oikeastaan aika kutkuttavaa.
Treffien jälkeen Aarre suuntasi kuntosalille. Hänellä oli suunnitelmia tulevaisuuden varalle ja niihin suunnitelmiin kuului hyvä kunto.
-Sun ajatukset taitaa olla jossain ihan muualla kuin treenaamisessa,
hänen valmentajansa sanoi ja Aarre joutui myöntämään, että tämä oli oikeassa. Pieni hymy kohosi hänen huulilleen.
-No, miten treffit meni?
Ai paska. Hän oli unohtanut kysyneensä isältä apuja ja nyt tämä huuteli suureen ääneen niin, että koko talo kuuli.
-Siis mitä? Onko täällä oltu treffeillä äitin tietämättä? Ja miksihän minulle ei ole kerrottu mitään, senkin ketkut,
Amanda heitti hyväntuulisena, mutta Aarretta ärsytti.
-Poika tuossa vähän aikaa sitten kyseli vähän apuja.
-Ja tietenkin sinä autoit. Et sitten äidiltä tullut kysymään,
Amanda kiusoitteli.
-Äh, älkää viittikö. Te ootte tosi laimeita!
Aarre jätti ruuan kesken ja poistui paikalta.
-Poika on tullut siihen ikään,
Janus totesi hieroessaan Amandan hartioita auki myöhemmin illalla.

-Hän ei taida järin paljon pitää siitä, että vanhemmat sekaantuvat asiaan,
nainen tuumasi.
-Ei, eipä hän taida. Toivon mukaan hän käyttää ehkäisyä kuitenkin.
-Ihan kuten mekin käytimme,
Amanda totesi sarkastisesti.
-Ja se oli paras teko ikinä,
Janus sanoi ja veti vaimonsa kiihkeään suudelmaan. Vuodet sulivat pois ja he olivat jälleen yhtä lumoissaan toisistaan kuin ensimmäiselläkin kerralla. Kiihkeä kaipuu täytti heidät.
-Mutta ei enää lapsia meille,
Amanda kuiskasi käheästi Januksen huulia vasten.
-Oletko varma?
-Olen.
Kehto saisi pysyä tyhjillään aina siihen asti, kunnes seuraava sukupolvi ottaisi vetovastuun näissä asioissa. Sen Amanda oli päättänyt.**********Aarre sai kuin saikin Hennansa ja Januksen ja Amandan rakkaus kukoistaa.

Koska Januksen vanhemmista lapsista on tullut kommenteissa puhetta, ymmärrettävästi, niin tajusin, että en ole muistanut mihinkään väliin kirjata ajatusta ja kuviota, jonka kehitin.

Johanna siis oli erittäin vihainen Janukselle erosta ja varsinkin siitä, että mies meni harrastamaan seksiä alaikäisen kanssa. Erittäin, erittäin ymmärrettävää. Hän halusi eron, sai sen, ja on käännyttänyt lapsensa isäänsä vastaan. Cassandrahan ei suurempia käännyttelyjä tosin tarvinnut, sillä Amanda oli ollut hänen paras ystävänsä, tietyllä tapaa jopa suojatti. Cassandralle tytön teko oli elämääkin pahempi loukkaus, joten hän ei ole halunnut olla missään tekemisissä isänsä ja tämän "naikkosen" kanssa. Aleksanteri taas oli erittäin herkässä iässä eron tapahtuessa, joten hänet oli helppo käännyttää vihaamaan isäänsä.

5 kommenttia:

 1. No niin, Hennahan oli suorastaan sulaa vahaa Aarteen käsissä! :D Onkohan tyttö tosissaan sanojensa kanssa, vai puhuiko vain päästäkseen pojan pöksyihin. Mikään ei yllättäisi tässä vaiheessa, sen verran manipulointia on tässä tarinassa nähty :'D

  Ymmärrän toki, että Januksen vanhemmat lapset ovat kääntyneet isäänsä vastaan, mietin vain, eikö Janusta kiinnosta yhtään yrittää anella heidän anteeksiantoaan :o Tai sitten hän vain käsittelee asiaa hiljaa sisällään. Mutta ihan hyvä selvennys tuo, että Aleksanterikin on saatu isää vastaan. Häntä tosin ei ole tarinassa juuri mainittu, eikä Cassandran suhtautuminen toisaalta kyllä yllätä. Olisi ihan veikeää jos Amanda törmäisi entiseen ystäväänsä jossain ja tilanteesta nousisi joku draama :D

  Pohjasoilla on muuten vihdoin ja viimein uusi osa! Jippii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarre sai kyllä Hennan sulamaan käsiinsä ja aika näyttää, mitä tämän pariskunnan suhteesta tulee vai tuleeko siitä lopulta mitään. Tässä vaiheessa en asiasta kerro sen enempää.

   Olet ihan oikeassa siinä, että Amandan manipulointi ja ketkuttelu vei niin paljon ajatustyötä ja aikaa, että en pohtinut Januksen lapsiasioita aivan täysin loppuun asti. Osien puolesta olen jo pelannut ja kirjoittanut ensimmäisen perijän sukupolvea kahdeksan osan verran, joten niiltä osin tähän asiaan en pysty enää vaikuttamaan. Voidaan kuitenkin ajatella, että Janus on yrittänyt olla yhteyksissä omiin lapsiinsa ja saanut heidän osaltaan aika pahaa tylytystä. Näin aivan epäilemättä olisi tapahtunut, jos olisin osannut keskittyä viemään kyseisen juonikuvion loppuun asti. Aina jotain jää, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että seuraavalla kerralla pystyy asioita petraamaan. Toivottavasti =D

   Poista
 2. Henna ja Aarre ovat kyllä tältä erää suloinen pari, mutta täälläkin heräsi pieni epäilys tytön tunteiden aitoudesta. :D No, kävi tässä miten kävi, niin toivottavasti poika osaa hoitaa suhdeasiansa vähän fiksummin kuin vanhempansa aikoinaan.

  Januksen ja hänen vanhempien lapsiensa välejä olisi tosiaan voinut käsitellä vähän enemmän, mutta tilanne on oikeastaan juuri sellainen kuin arvioinkin, eli he ovat kääntyneet isäänsä vastaan Johannan jonkinlaisella myötävaikutuksella. Sikäli siis ihan ymmärrettävää, ettei heitä ole tarinassa näkynyt tai heistä ei ole puhuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarre ja Henna ovat mielenkiintoinen pari ja tytön tunteiden aitous ja määrä yms. selviää tarinan edetessä =D Ja ainakin toistaiseksi Aarre on osannut olla hyvin paljon vastuullisempi kuin vanhempansa, joten ehkä pojasta polvi paranee. Hmm...

   Poista
 3. Mullahan on jäänyt ihan muutama osa väliin. Henna on aika mielenkiintoinen ja salaperäinen persoona, odotan innolla mitä tytöstä paljastuu.

  Aika jännä ettei Janus yritä ottaa yhteyttä edelliseen elämäänsä, olihan hän kuitenkin kartanon perijä käsittääkseni. Amanda ei ehkä välttämättä ihan ymmärrä tilannetta, nainen vain sai lopulta sen mitä halusi. Sitä vaan mietin, että ovatko ongelmat nyt takana päin vai muistuttaako menneisyys vielä jossain vaiheessa itsestään.

  VastaaPoista

Osa 1.19

Olen pahoillani etten ole ehtinyt vastailla viimeisien osien kommentteihin. Nämä loppuosat ovat tulleet niin tiukalla tahdilla, että on itse...