Rannalla - Saima Harmaja

Ihanat vaaleat pilvet
liukuvat taivaalla.
Hiljaa ja lumoavasti
laulaa ulappa.

Aaltojen hyväilyistä
hiekka on väsynyt.
Tulisit aivan hiljaa,
tulisit juuri nyt.

Rannalla - Saima Harmaja

sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Osa 1.7

Erno nukkui isoäitinsä vieressä, sillä aikuiset olivat todenneet, että ainoastaan se piti pojan painajaiset kurissa.
Aino tiskasi eilisen astioita ja vaikka hän monesti miettikin tiskikoneen ostamista ja sen tarpeellisuutta, tiskatessa sai aikaa ajatella omiaan.
He eivät olleet ehtineet lainkaan keskustella Pyryn kanssa tämän loman jäljiltä. Heidän aikataulunsa olivat kulkeneet ihan eri tahtia ja asia vähän vaivasi Ainoa. Tällä menolla hän saisi heittää lapsihaaveet jo ihan siksikin, että raskautta varten tarvittaisiin seksiä ja sitä oli näkynyt viime aikoina ihan yhtä vähän kuin Pyryä. Ne kaksi asiaa jotenkin saumattomasti liittyivät toinen toisiinsa, Aino tuumi ironisesti.
Hän alkoi valmistaa aamupalaa, sillä kohta pöytään rynnistäisi erittäin nälkäinen pieni poika. Ja vähän isompikin.
Hän sai juuri ja juuri aterian pöytään, kun Erno paukaisi ulos makuuhuoneesta ja Pyryn askeleet kuuluivat portaikossa.
-Tulkaahan aamupalalle, 
hän kutsui ehkä tarpeettomastikin.
-Kiitos rakas,
Pyry sanoi, mutta mies ei katsonut häntä silmiin.
Aino mietti, mikä Pyryä oikein mahtoi vaivata? Mies oli ollut kumman välttelevä muutenkin viime aikoina, joten nämä harvat yhteiset hetket eivät oikein kantaneet nekään minkäänlaista hedelmää.
Erno ei aistinut mitään omituista pöydän tunnelmassa, sillä hän oli ihan omissa ajatuksissaan.
-Koska iskä tulee hakemaan mut,
hän sitten äkkiä kysyi.
-Isälläsi on nyt töitä niin paljon, että hän ei taida ihan heti ehtiä hakea sinua kotiin,
Pyry vastasi sujuvasti ja Ainon niskavillat nousivat pystyyn vaivattomuudesta, jolla valhe liukui ulos Pyryn huulien välistä. Olihan se toki tarpeellinen valhe, mutta silti!
-Hän on luvannut käydä täällä heti kun ehtii,
Aino pehmensi Pyryn puheita vähän ja tottahan se olikin: Aarre oli luvannut tulla käymään heti kun pystyisi, ei heti kun ehtisi, joten hän valehteli vain yhden sanan merkityksen verran. Oliko se sitten yhtään sen parempaa tai kauniimpaa? Ei ollut. Aino inhosi itseään.
Pyry ja Erno suuntasivat yhdessä lautalle ja Aino jäi tiskaamaan aamupalan jälkiä.
Mitä minä oikein teen? Minun on pakko saada juteltua Pyryn kanssa, sillä ei tämä voi ikuisesti näin jatkua. Ei vain voi! Tutkimuksiinkin pitäisi mennä, mutta varaanko ajan yksin? Eikö Pyryn pitäisi lähteä sinne mukaan? Meidän täytyisi sopia tulevaisuudesta jotakin.
Tiskaamisen jälkeen Aino suuntasi puutarhaan. Rikkaruohot olivat vallanneet sen jälleen kerran. Voitto niistä oli vain väliaikaista. Repiessään voikukkia kasvien juurilta Aino päätti, että hän tutkisi miehensä kalenterin ja vain järjestäisi heille treffit.


**********
-Hei kulta. Ihana mekko,
Pyry sanoi ja suuteli Ainoa poskelle. Nainen oli vähän pettynyt, sillä hän oli toivonut intohimoisempaa kohtaamista, mutta kai tämäkin oli alku ja toisaalta, Pyry oli ollut aina vähän sovinnainen julkisilla paikoilla heidän avioliittonsa jälkeen.
-Sä oikein hehkut,
Pyry kehui Ainoa ja nainen punastui.
-Oletko sä tehnyt sun hiuksille jotain?
-Mun hiuksille? E-en. Mutta kiitos.
-Me ei olla ehditty jutella loman jälkeen lainkaan.
-Töissä on ollut tosi kiire,
Pyry sanoi nopeasti.
-Ja mä ymmärrän sen, olenhan mä nähnyt sun kalenterisi, mutta kun mä en saa yhteyttä Miraankaan. Se ei vastaa mun puheluihin.
Voi vittu! Mun täytyy olla yhteydessä siihen ja nopeasti! Aino alkaa epäillä, jos Mira käyttäytyy liian kummallisesti.
-Tiedäthän, että sillä on kaksi lasta. Sen takiahan se tuli lomalle mukaan, koska se oli jo aivan lopussa siihen jatkuvaan työmaahan. Mä luulen, että sillä on vaan kädet täynnä töitä.
-Ajatteletko sä, että mä en tiedä mitä lasten hoitaminen on, kun mulla ei ole omia lapsia,
Aino kysyi poikkeuksellisen kärkkäästi ja Pyry olisi voinut potkaista itseään sääreen.
Hän mietti, että nyt Aino ottaisi äskeisen jo arvosteluna itseään kohtaan. Aino oli erittäin epävarma ja heikko persoona, joten Pyry joutui kannattelemaan häntä koko ajan ja se alkoi käydä hieman väsyttäväksi.
-Älä viitsi Aino. Kyllä sun pitäis tietää paremmin. Tuntea mut paremmin.
Pyryllä oli vähän huono omatunto juuri niiden sanojen jälkeen. Hän tunsi itsensä tekopyhäksi paskiaiseksi.
-En mä tarkoittanut, tietenkään, ettet sä tietäisi mitään lasten hoidosta. Meillä on meidän ongelmat asioiden kanssa, mutta toistemme väheksyminen ei ole niihin kuulunut. Ei aloiteta nytkään.
-Anteeksi. Mä en tiedä mikä mulla oikein on.
-Sulla on ihan liian kovat paineet tästä lapsiasiasta. Kaikki järjestyy kyllä. Anna asioille aikaa.
-Mutta kun sitä aikaa on jo annettu! Mä olen kyllästynyt odottamaan.
-Mitä jos me mentäisiin tutkimuksiin?
Tutkimuksiin? Ja sitten selviäisi, että Aino ei voi koskaan saada lasta, koska Pyry itse oli hedelmätön? 
-Jos nyt odotettaisiin vielä hetki. Ihan oikeasti mun aikataulut on sellaiset, että en ehdi oikein minnekään sairaalaan tökittäväksi.
-Me ollaan vielä nuoria ja mitä isommat paineet sulla on, sitä vaikeampaa on tulla raskaaksi. Sä tiedät kyllä, että stressi vaikeuttaa sitä asiaa.
-Samoin se, että seksiä ei ole,
Aino totesi viileästi hymyillen ja Pyry meni jälleen vaikeaksi.
-Mä haluaisin joka tapauksessa käydä testeissä, sanot mitä sanot, ja katsotaan mitä siellä sitten ilmenee.
Mitä hän voisi tähän vastata? Seksi Miran kanssa oli räjäyttänyt Pyryn tajunnan, ja vähän muutakin toki, joten vertailu oman vaimon ja Miran välillä ei asettunut Ainon hyväksi. Pyry ei vain halunnut Ainoa. Olihan vaimo aina valmis seksiin, se oli totta, mutta Mira... Hän melkein lakkasi hengittämästä muistellessaan heitä yhdessä.
-Tokihan sä voit mennä niihin testeihin,
hän sanoi sitten kun arveli, että ääni pysyisi jälleen vakaana ja jatkoi:
-Ja yritä pysyä hereillä tänään siihen asti, kun mä tulen illan viimeisestä neuvottelusta. Ei se paljon auta, jos vaimo kuorsaa täyttä päätä sängyssä, kun mies tulee kotiin.
Noin! Syy oli näppärästi vieritetty osittain Ainon harteille ja nainen näytti itse asiassa nololta. Pyry tunsi olonsa heti vähän paremmaksi.
**********
Pyryhän se on varsinainen sankari! Menee ja kuksii vaimonsa sukulaisnaista ja vierittelee syytä huonosta seksielämästä vaimonsa kanssa tämän omille harteille! Oikea lahja naissukupuolelle tämä mies! =D

Ainon ja Pyryn suhde kangertelee, mutta nainen on päättänyt saada sen toimimaan. Hän on aivan toisenlainen kuin äitinsä. Siinä, missä Amanda oli varma, Aino on epävarma, ja se hallitsee koko Ainon persoonaa täydellisesti. Sen vuoksi Pyryn on helppo vieräyttää syyllisyys vaimonsa niskoille ja Aino ottaa sen häveten vastaan. Kyselemättä ja kyseenalaistamatta.


Ai niin, simien ulkonäkö on hieman muuttunut ja muutaman osan jälkeen se muuttuu uudestaan. Tein muutamia kokeiluja ihoilla, tässä ja tulevissa osissa käytössä Moonchild loves the night:n default-iho. Vaihdoin sen lopulta pois takaisin lähinnä Remussirionin ihoihin. Käyttöön tulee myös This is Them-sivuston ihoja, jotka on aivan huippuja! Niiden isoin ongelma vain on se, että ne pyrkivät myös muuttamaan simien ulkonäköä ja siitä en ihan kauheasti pidä. Tällaisessa sukutarinassa ainakaan. 

Edit: Tulevissa osissa käytössä on sekä Remussirionin että This is Themin overlay -ihoja, kuvat tulevat re-shaderillä otettuina ja peliin tulee vaihteeksi alpha custom contentia. Näin ainakin tämän sukupolven ajan. Katsotaan sitten miten peli kestää kaikkia noita modeja yms. Toistaiseksi on toiminut hyvin, mutta tietyin varauksin mennään.


1 kommentti:

  1. Voi hyvänen aika tuota Pyryä! Kyllä Aino alkaa pian epäillä jotain... sujuva valehtelu, seksin välttely, testeihin menokin hieman hiertää...

    Pyry oli aluksi niin kiinnostunut ja lipevä suustaan, että eiköhän Aino pian aavista jotain.

    VastaaPoista

Osa 1.19

Olen pahoillani etten ole ehtinyt vastailla viimeisien osien kommentteihin. Nämä loppuosat ovat tulleet niin tiukalla tahdilla, että on itse...