Rannalla - Saima Harmaja

Ihanat vaaleat pilvet
liukuvat taivaalla.
Hiljaa ja lumoavasti
laulaa ulappa.

Aaltojen hyväilyistä
hiekka on väsynyt.
Tulisit aivan hiljaa,
tulisit juuri nyt.

Rannalla - Saima Harmaja

keskiviikko 26. elokuuta 2020

Osa 11


Amanda hakkasi hummeritortellinin taikinaa vihaisena. Heillä oli ollut aamulla Januksen kanssa järkyttävä riita. Mies oli kuin olikin tajunnut erheensa ja oli vaatinut Amandaa hakemaan jälkiehkäisyä apteekista. Amanda oli kieltäytynyt ja Janus oli lähtenyt ovet paukkuen töihin. Koko päivänä mistään ei ollut tullut mitään ja nyt nainen pahoinpiteli taikinaa. Sitten Aarre tuli koulusta ja Amanda hillitsi itsensä.
-Miten koulussa meni?
-No tota...
-Kerro vaan rohkeasti. Sotkeuduitko johonkin luvattomaan?
Amanda puhui rauhallisesti, kuten hän aina puhui pojalleen. Se oli hänen kunniakseen sanottava, että vaikka hän ei ollut ehkä kovin kummoinen vaimo, oli hän erittäin hyvä äiti.
-Kaapo ja Ville kutsui mua tänään äpäräksi. Sitten ne osoitteli mua sormella ja nauroi. Äiti, mikä se sellainen äpärä on?
Amanda järkyttyi sydänjuuriaan myöten.
-Se on tosi ruma sana eikä sellaista pitäisi sanoa kenellekään. Tänä päivänä se on myös erittäin vanhentunut haukkumasana, mutta ei se sitä yhtään sen kauniimmaksi tee. Aarre, onko ne pojat kiusanneet sinua aiemminkin?
-Mä en haluais kannella.
-Haluat tai et, niin nyt kerrot.
-On ne piilottaneet mun takkia ja reppua ja tönineet käytävässä joskus,
Aarre tunnusti vaikeana.
-Jaha.
-Ethän äiti tee mitään? Ne hermostuu jos mä kielin!
-Älä huolehdi siitä kultaseni. Syödään nyt.
Amanda oli tavallista hiljaisempi. Vai oli se kaikesta huolimatta alkanut? Hän oli ajatellut, että avioliiton solmiminen Januksen kanssa saisi simien kielet soukemmalle, mutta näin asia ei näköjään ollut. Siispä tälle ongelmalle pitäisi tehdä jotakin ja pian.
Amanda meni parvekkeelle istumaan ja istui siellä pitkälle yöhön. Hän ei nähnyt lumisadetta ympärillään eikä tuntenut kirpakkaa pakkaskeliä. Hän mietti.
Seuraavana aamuna hän oli unettoman yön jälkeen puuhailemassa lavuaarin parissa kun Janus meni suihkuun.
-Aarretta kiusataan koulussa,
hän sanoi suihkun kohinan yli miehelle.
-Kiusataan? Millä tavalla kiusataan?
-Siellä on kaksi poikaa, Kaapo ja Ville. He piilottelevat pojan reppua ja takkia, tönivät käytävillä ja eilen he olivat kutsuneet Aarretta äpäräksi.
-Että mitä?
-Voisitko...
Amanda ei päässyt edes loppuun asti kun Janus ryntäsi suihkusta ulos.
-Minä lähden sinne koululle saman tien.
Hoitaessaan puutarhaa myöhemmin sinä päivänä Amanda sai äkkiä ajatuksen. Rohan oli Aarteen luokan opettaja. Hänpä kutsuisi miehen käymään.
-Siitä on tosi pitkä aika kun on viimeksi nähty.
-Vastahan se vanhempainilta oli syksyllä,
Amanda vastasi häkeltyneenä. Rohan nauroi.
-Niin, mutta se oli "näkemistä" kaikkien muiden ympäröimänä. Minä tarkoitan tällaista näkemistä, että istutaan nokakkain kahdestaan ja jutellaan.
-Rohan, minulla olisi ihan oikeaa asiaakin. Kouluun littyvää.
-Anna tulla sitten.
-Aarretta kiusataan koulussa. Siellä on pari poikaa, jotka ovat tehneet kaikenlaista jo vuoden mittaan, mutta eilen he alkoivat haukkua Aarretta äpäräksi.
-Onpa kurja tilanne. En kuitenkaan pysty yksinään tekemään asialle mitään.
-Et pysty vai et halua meidän menneisyyden takia? Ehkä sinun on sitten parempi vain häipyä!
Amanda katui samassa ja juoksi Rohanin kiinni ennen kuin mies ehti ovesta ulos.
-Anna anteeksi.
-Aarre on... hän on minun poikani ja ajatus suututtaa minua ihan hirveästi. En pysty mitenkään auttamaan häntä.
-Voi Amanda rakas. Kyllä asiat järjestyvät. Minä juttelen rehtorin kanssa,
Rohan sanoi ja veti naisen lähelleen. Amanda ei tiennyt oliko se miehen käyttämä sana rakas vai oliko vanha sähkö vain edelleen vahvana läsnä.
Hän tajusi äkkiä, että he suutelivat toisiaan nälkäisinä, puristautuivat toinen toisiaan vasten, käsien hamutessa yhä enemmän. Amanda voihki äänekkäästi ja tarve hänen sisällään kasvoi käsittämättömiin mittasuhteisiin.
Makuuhuoneen ovi oli ihan siinä vieressä. Oli niin helppo ottaa askeleet sen puolelle, kaatua sängylle ja antaa vain himon viedä mennessään. Amanda ei kyennyt yhteenkään järkevään ajatukseen.
Hän ei kuitenkaan tiennyt yhtä asiaa. Aarre oli päässyt koulusta kotiin tuntia aikaisemmin kuin tavallisesti.
**********Hah! Kerrankin mä sain tehtyä cliffhangerin!

Januksen ja Amandan suhde ei ole maailman helpoimmasta päästä. Heillä on eriäviä näkemyksiä ja haluja. Amanda kaipaa epätoivoisesti rakkautta ja... no, Rohan oli siinä, kätevästi käsillä.
Sen lisäksi osassa paljastui, että Aarre kärsii koulukiusauksesta. Molemmat vanhemmat lähtivät hoitamaan asiaa omalla tahollaan. Amandan tapa ei ehkä ollut kaikkein rakentavin.

3 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika mitä juonikuvioita! Odottelinkin vähän, että palaako Rohan vielä kuvioihin. Veikkaampa, että uusi lapsi tulee syntymään mutta isä taitaa olla eri kuin esikoisella :D

  Aarre on todella suloinen lapsi, jäi vähän epäselväksi näkikö poika mitä tapahtui ja että vaikuttaako nähty asia pojan tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myönnän, että rakastan draamaa. Tarinoissa. En omassa elämässä. =D Sen vuoksi pyrin kehittelemään juonikuvioita, jotka tuovat tarinaan juuri sitä. Parisuhdedraama on useimmiten näissä sitä draamaa parhaimmillaan eikä se tästä tarinasta ihan heti ole loppumassa =D

   Aarre oli suloinen taapero ja nyt myös erittäin suloinen lapsi. Varmaan yksi kauneimpia simejä, joita mun peliin on ikinä syntynyt. Toisaalta: eipä ihme, kun vanhemmat on ulkonäöltään mitä on. Janus on yksi niistä valmissimeistä, joista tykkään eniten ulkonäöllisesti itse. Heti kun vaan poistaa siltä ne viikset ja iän tuomat rypyt otsalta.

   Poista
 2. AAAHHHHHH

  Ei mulla muuta. Jatkan seuraavaan osaan. D:

  VastaaPoista

Osa 1.19

Olen pahoillani etten ole ehtinyt vastailla viimeisien osien kommentteihin. Nämä loppuosat ovat tulleet niin tiukalla tahdilla, että on itse...